The SmurtAss Blog

Ultimele noutăți (elegia unui student)

Posted on: May 31, 2011

Ce am mai făcut eu și Chrys în ultimul timp? Pe blog oricum nu am mai scris niciuna dintre noi…pe SL eu nu prea mai stau… În caz că nu știați suntem studente amandouă. Ea la facultate, eu la master. Amandouă suntem îngropate în proiecte și examene.

Tot timpul am fost stresată în sesiune, nedormită și la capătul puterilor. Dar primul meu an de master parcă mă aduce la capătul răbdărilor. Așa că într-o clipă de disperare am hotărât să-mi revărs frustrările pe blogul meu. Știu știu…sună jalnic, dar aveți puțintică răbdare și poate plângerile mele or să aibă sens pentru cineva. Oricum modul acesta de a-mi inhiba nemulțumirile probabil o să mă țină de la rănirea cuiva de la școală dacă ar fi să ajung la momentul picăturii care umple paharul (glumesc…sau nu!). Deci toate relele spre bine.

Îmi amintește cineva și mie de ce fac eu master? Bine, lăsați teoria cu “facultățile au trecut pe sistemul bologna, ai nevoie de master ca să fii inginer cu drept de semnătură” bla bla… Serios, auzeam povești mai bune când eram mai mică.  Oricum dacă termini facultatea o să fii angajat sub nivelul specializării tale. Nu cred că masterul o să facă vreun miracol. Adică am unii colegi care după facultate au găsit de lucru în domeniu…să tragă la roabă. Da, chiar vorbesc serios. Bine, ăsta e cam cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar se poate. Poate în vreo 10 ani de zile o să avem nevoie de diploma noastră de master. Poate.

Acum o voce din capul meu îmi spune “Elena, dar tu nu o să lucrezi în țară, tu o să pleci curând (pentru că trebuie)”. Oare dă cineva din afară doi bani pe diploma noastră de master? Poate pe cea de facultate, dar master? (da, plec în altă țară din UE) Eu știu deja că ce “învățăm” noi la master e aproape egal cu zero, oare cei din străinătate ce părere au? Totuși încă am speranțe. Oricum nu pot să mă pronunț până nu ajung acolo.

E cineva pe aici care chiar crede că după ce faci facultate e util să faci și un master? În momentul ăsta eu nu văd decât “gri…gri…negru…beznă…gri…aia e o pată de alb?! No way! A nu, stai…a făcut ceva o pasăre pe facultate. Și mai zice lumea că păsările sunt proaste”.

Baftă în sesiune pt cine se simte!

Advertisements

2 Responses to "Ultimele noutăți (elegia unui student)"

NU diploma conteaza, cand te angajeaza cineva nu o hartie ii demonstreaza ca ai habar de ceva, ci experienta. Poti avea si doctorat si eu tot sa cari roaba te-as pune intai:D Succes in ceea ce faci si rabdare. Cariera se incepe de jos si crede-ma inca n-ai habar ce e aia sa lucrezi, e foarte diferit de teoria de la facultate

Oh well, o să incerc sa raspund pe scurt ca sa nu dezbat prea tare 😀 Diploma conteaza într-o limită, adică iți trebuie când aplici pentru un anumit post chiar dacă experiența e mai importantă, diploma aia e un rău necesar…dar aici mă refer mai mult la “bachelor’s degree” iar în ce am scris mai sus spuneam de master…Dar…off, parinții bată-i vina au rămas cu impresia de pe vremea comunismului că școala e cea mai importantă și speră chiar și la doctorat 😀 Ca să fie împăcați cu plecarea mea a trebuit să ajung la un compromis, să le spun că voi încerca să revin pt examene și să termin mama lui de master.
În altă ordine de idei, deja am lucrat câteva luni în construcții și urmează să fac voluntariat la un birou de proiectare cât termin masterul….deh, să nu stau degeaba și dă bine la CV. Pace!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

Flickr Photos

Advertisements
%d bloggers like this: